ПОВИК ЗА КОНСУЛТАТИВНА СРЕДБА СО ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ

Скопје, 25 Март 2016

Јавното обвинителство на Република Македонија организира консултативна средба на која ќе стане збор за начинот на работа на новоформираната привремена Комисија за следење на изборни нерегуларности.

Средбата ќе се одржи меѓу претставници на формираната Комисија и на граѓанскиот сектор кои имаат активности поврзани со изборните процеси. Целта е да се договори начинот на меѓусебното комуницирање, а во насока на превенирање и постапување по противзаконити дејствија што евентуално би биле сторени при организирањето и спроведувањето на изборниот процес на 5 јуни 2016 година.

Консултативната средба ќе се одржи на 29 март 2016 година (вторник), со почеток во 11.00 часот, во конференциската сала на Јавното обвинителство. Ги покануваме граѓанските организации кои имаат активности поврзани со изборните процеси, а се заинтересирани да учествуваат на средбата, да го пријават своето учество на електронската адреса: press@jorm.mk најдоцна до 28 март 2016 година (понеделник) во 15:00 часот.

661 total views, no views today