СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА

Скопје, 20 Март 2014

СВР Скопје, по претходно преземени дејствија во координација со Јавен обвинител во Основното јавно обвинителство Скопје, документираше дека тројца полициски службеници и тоа еден началник на одделение, еден главен инспектор раководител на отсек и еден самостоен инспектор извршиле кривично дело – Примање поткуп од чл. 357 од Кривичниот законик, за што до Основното јавно обвинителство – Скопје поднесе кривична пријава.

Основното јавно обвинителство Скопје по поднесената кривична пријава донесе Наредба за спроведување истражна постапка против тројцата осомничени за кривично дело – Примање поткуп од чл. 357 од Кривичниот законик, а до судијата на претходна постапка ќе поднесе предлог за определување мерка притвор.

Истрагата е во тек.

 

ЈАВНО ОБВИНИТЕЛСТВО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

575 total views, 2 views today