Основното јавно обвинителство Скопје побара Притвор и за едно од осомничените лица кои беа опфатени со предходните дејствија во т.н. предмет „Фабрика за афери“

Скопје, 25 Март 2016

Осомниченото лице опфатено со дејствијата на надлежното обвинителство на почетокот од преземањето на дејствијата во предметот т.н. Фабрика за афери се сомничи за три кривични дела и тоа:  Изработување и набавување оружје и средства наменети за извршување на кривично дело од член 395, Фалсификување исправа од член 378  и Злоупотреба на лични податоци од член 149  сите од Кривичниот законик.

Надлежен обвинител од Основното јавно обвинителство Скопје поднесе Предлог за определување на мерката Притвор.

Осомничениот  во моментов е на издржување на казна затвор за друго сторено кривично дело. Издржувањето на казната затвор, според обвинителството, не ја исполнува целта ниту пак ограничувањата кои се постигнуваат со мерката притвор.

402 total views, 1 views today