Работна средба меѓу државните јавни обвинители на Македонија и Словенија

Скопје, 06 Април 2018

Во рамки на билатералната соработка, денеска Јавниот обвинител на Република Македонија, Љубомир Јовески одржа работна средба со Државниот главен јавен обвинител на Република Словенија, Драго Шкета. Зајакнување на соработката во областа на владеење на правото преку размена на искуствата од двете држави, беше тема на која разговараа државните обвинители и членовите на делегациите од двете обвинителства.

 30008156_1832044583492463_1618559797_n

На средбата беше презентирана програмата на Меѓународната развојна соработка  на Република Словенија, во чии рамки се одвива проектот „Поддршка на Македонија во Поглавјето 24 – финансиски истраги“. По покана на словенечките колеги, во проектот ќе бидат вклучени и јавните обвинители од Македонија со цел зајакнување на капацитетите и продлабочување на соработката во финансиските истраги.

30122971_1832044533492468_1877990184_o

212 total views, 1 views today