Работни средби во обвинителствата во Охрид и Струга

Скопје, 04 Мај 2018

Јавниот обвинител на Република Македонија Љубомир Јовески оствари одделни средби со јавните обвинители од Основното јавно обвинителство Охрид и од Основното јавно обвинителство Струга.

Тема на двете работни средби беа тековните прашања и проблемите со кои се соочуваат јавните обвинители од овие обвинителства во текот на работењето.

На средбата со јавните обвинители од Основното јавно обвинителство Охрид стана збор за подобрување на ефикасноста во постапувањето и мерките кои во таа насока треба да се преземат.

На средбата во Основното јавно обвинителство Струга, Јовески ја нагласи важноста на самостојноста и одговорноста во постапувањето на јавните обвинители.

Одржаните средби во двете обвинителства се дел од активностите за унапредување на состојбите во обвинителството кои ги презема Јавниот обвинител на Република Македонија.

155 total views, 1 views today