JOVAN TËRPENOVSKI

JOVAN TËRPENOVSKI

trpenovskiKa lindur në vitin është 1935 në Ohër. Ka diplomuar në Fakultetin e Drejtësisë në Shkup në vitin 1959.

Në vitin 1967 u emërua Zëvendës-Prokuror Publik në Prokurorinë Publike Komunale të Ohrit, e më pas u emërua Prokuror Publik Komunal në Ohër (1969-1974), ndërsa më vonë edhe si Prokuror Publik i Qarkut në Prokurorinë Publike të Qarkut në Shkup.

Funksionin e Prokurorit Publik të Republikës Socialiste të Maqedonisë e ushtroi nga viti 1984 deri në vitin 1989, kur u zgjodh Sekretar republikan për punë të brendshme dhe anëtar i Këshillit Ekzekutiv të Republikës Socialiste të Maqedonisë.

Në vitin 1991 u zgjodh në funksionin e Zëvendës-Prokurorit Publik të Republikës së Maqedonisë së Veriut, të cilin e ushtroi deri në vitin 1992.