STAVRE XHIKOV

STAVRE XHIKOV

dzikovLindi në vitin 1952 në qytetin Xhorxhonov në Poloni. Ka diplomuar në Fakultetin e Drejtësisë në Shkup.

Pas mbarimit të arsimit të lartë, për shumë vite punoi si gjyqtar hetues në Gjykatën Themelore Shkup-2. Në vitin 1999 u emërua Prokuror Publik i Republikës së Maqedonisë së Veriut. Këtë funksion e ushtroi deri në vitin 2002. Si Prokuror Publik i Republikës së Maqedonisë Veriut gjatë periudhës së konfliktit ushtarak në vitin 2001, ai filloi hetime dhe ngriti aktakuza për krime lufte kundër të ashtuquajturës UÇK dhe e filloi bashkëpunimin me Gjykatën e Hagës. Pas largimit nga funksioni i Prokurorit Publik të Republikës së Maqedonisë së Veriut, ai vazhdoi me punë si avokat, të cilën e bën edhe tani.

Ai është gjithashtu autor i disa artikujve profesionalë shkencorë në fushën e gjyqësisë, prokurorisë dhe avokaturës.