Најави

Промоција на новата интернет страница на Јавното обвинителство на Република Северна Македонија

Јавното обвинителство на Република Северна Македонија ќе ја промовира новата интернет страница овозможена со финансиска поддршка од Мисијата на ОБСЕ во Скопје. Промоцијата ќе се одржи на брифинг на кој ќе присуствуваат Јавниот обвинител на Република Северна Македонија Љубомир Јовески и Амбасадорот Клеменс Која, шеф на Мисијата на ОБСЕ во Скопје. Настанот ќе се одржи … ПовеќеПромоција на новата интернет страница на Јавното обвинителство на Република Северна Македонија

ПОВИК ЗА КОНСУЛТАТИВНА СРЕДБА СО ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ

Јавното обвинителство на Република Македонија организира консултативна средба на која ќе стане збор за начинот на работа на новоформираната привремена Комисија за следење на изборни нерегуларности. Средбата ќе се одржи меѓу претставници на формираната Комисија и на граѓанскиот сектор кои имаат активности поврзани со изборните процеси. Целта е да се договори начинот на меѓусебното комуницирање, … ПовеќеПОВИК ЗА КОНСУЛТАТИВНА СРЕДБА СО ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ