Најави

Пуштање во употреба на новите простории на Основното јавно обвинителство Куманово

Јавниот обвинител на Република Северна Македонија Љубомир Јовески и Основниот јавен обвинител на Основното јавно обвинителство Куманово Теута Бедиу – Рамадани денеска ќе ги пуштат во употреба новите простории на Основното јавно обвинителство Куманово, опремени со средства од фондовите на Европската унија. Настанот ќе се одржи во 12:00 часот во Основното јавно обвинителство Куманово. Ги … ПовеќеПуштање во употреба на новите простории на Основното јавно обвинителство Куманово

Categories Некатегоризирано

Промоција на новата интернет страница на Јавното обвинителство на Република Северна Македонија

Јавното обвинителство на Република Северна Македонија ќе ја промовира новата интернет страница овозможена со финансиска поддршка од Мисијата на ОБСЕ во Скопје. Промоцијата ќе се одржи на брифинг на кој ќе присуствуваат Јавниот обвинител на Република Северна Македонија Љубомир Јовески и Амбасадорот Клеменс Која, шеф на Мисијата на ОБСЕ во Скопје. Настанот ќе се одржи … ПовеќеПромоција на новата интернет страница на Јавното обвинителство на Република Северна Македонија

Categories Некатегоризирано

ПОВИК ЗА КОНСУЛТАТИВНА СРЕДБА СО ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ

Јавното обвинителство на Република Македонија организира консултативна средба на која ќе стане збор за начинот на работа на новоформираната привремена Комисија за следење на изборни нерегуларности. Средбата ќе се одржи меѓу претставници на формираната Комисија и на граѓанскиот сектор кои имаат активности поврзани со изборните процеси. Целта е да се договори начинот на меѓусебното комуницирање, … ПовеќеПОВИК ЗА КОНСУЛТАТИВНА СРЕДБА СО ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ

Categories Некатегоризирано