Видео, Интервјуа, Соопштенија

Интервју на Јавниот обвинител на Република Северна Македонија Љубомир Јовески за Топ Тема

Јавниот обвинител на Република Северна Македонија Љубомир Јовески гостуваше на емисијата Топ Тема на телевизија Телма. Во интервјуто, Јовески се осврна на повеќе актуелни предмети во надлежност на Јавното обвинителство, на состојбите во обвинителството, како и на последниот извештај на американскиот Стејт департмент за состојбата со човековите права за 2020 година.

Целосното интервју во видеото подолу.