Судење на екс директор на СОЗР – 10:00 часот

Обвинетите како соизвршители сториле кривично дело Злоупотреба на службена положба и овластување од член 353 став 5 во врска со став 3 во врска со член 22 од Кривичниот законик. Во периодот од јуни до август 2015 година, првообвинетиот како директор на владина служба потпомогнат од второобвинетиот – како сопственик на правно лице, свесно и со умисла, ги пречекориле границите на своето службено овластување со намера да прибават значителна имотна корист за сопственикот на правното лице и за правното лице.

Датум

Мар 18 2020
Expired!

Време

All Day