Соопштенија

Обвинение заради непочитување на здравствените прописи

Основното јавно обвинителство во Велес до Основен суд Велес поднесе Обвинителен предлог против 5 лица – косовски државјани за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од чл.206 од Кривичниот законик.
Обвинетите на 24.3.2021 година во 23:40 часот со автомобил се движеле по автопат Е-75, при што кај наплатната станица Виничани се сопрени  и легитимирани од полициски службеници на СВР Велес.​