Соопштенија

Работна средба со Генералниот обвинител на Руската Федерација

Јавниот обвинител на Република Северна Македонија Љубомир Јовески оствари средба со Генералниот обвинител на Руската Федерација Игор Краснов.Во рамки на досегашната успешна соработка помеѓу двете обвинителства, на средбата беше потенцирана заедничката заложба за размена на искуства во борбата против организираниот , транснационалниот и компјутерскиот криминал, како и заштитата на човековите права.

Јовески и Краснов се согласија дека меѓународната соработка е основа за поуспешна борба со криминалот, како задача на обвинителската професија.