Соопштенија

Велешкото обвинителство постапува против десетмина за непочитување на полицискиот час

Основното јавно обвинителство во Велес до Основен суд Велес поднесе предлози за издавање казнен налог против 10 лица за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 од Кривичниот законик.

Обвинетите го нарушиле важечкиот полицискиот час, определен како мерка за спречување на ширењето на заразна болест.

Јавните обвинители предложија на обвинетите да им бидат изречени парични казни и тоа по 40 дневни глоби во износ од по 20 евра во денарска противвредност.​