Поднесено обвинение за тешка кражба

Скопје, 14 Декември 2018

Основното јавно обвинителство Скопје до Основниот суд Скопје 1 Скопје достави Обвинителен предлог против едно лице кое се товари за кривично дело – Тешка кражба од чл.236 ст.1 т.1 од Кривичен законик.

Обвинетата, на 15.08.2017 година, со употреба на физичка сила и погоден предмет насилно ја отворила влезната врата на домот во сопственост на оштетеното лице, при што одзела туѓи предмети со намера противправно да ги присвои. На овој начин биле одземени еден мобилен телефон, две златни ланчиња, медицински златни навлаки за заби, сребрена пара со ликот на Гоце Делчев и друг накит, во вкупна вредност од 120.000 денари.

Заедно со обвинителниот предлог, надлежниот обвинител до судот достави и Предлог на обвинетата да и биде определена мерка притвор, со оглед на тоа што постојат околности кои укажуваат на опасноста од бегство, како и на опасност таа да го повтори кривичното дело кое и се става на товар.

88 total views, 1 views today