Основното јавно обвинителство Штип поведе постапка против едно лице за сторено кривично дело – Родосквернавење

Скопје, 04 Октомври 2014

Наредба за спроведување на истражна постапка против едно лице донесе надлежното Основно јавно обвинителство Штип откако утврди постоење на основано сомневање дека осомничениот извршил обљуба на својата ќерка, која е малолетно лице кое сеуште не наполнило четиринаесет години.

Осомничениот  се гони за сторено кривично дело – Родосквернавење.

Надлежниот обвинител ценејќи дека се исполнети законските основи, до судијата на предходна постапка предложи определување на мерка Притвор за осомниченото лице. По ваквиот предлог се произнесе и судијата, па со Решение на осомничениот му е определена мерка Притвор во времетраење од 30 дена.

Во Основното јавно обвинителство Штип истражната постапка против осомничениот продолжува, во насока на собирање на потребните докази во предметот

 

476 total views, 2 views today