Основното јавно обвинителство – Велес предложи маерка – Притвор против сторителот на трикратното убиство во Кавадарци

Скопје, 12 Ноември 2014

Надлежниот обвинител донесе Наредба за спроведување на истражна постапка против едно лице кое се гони за сторени три кривични дела – Убиство. Во тек е истражна постапка во која се прибираат сите потребни докази и факти во предметот, како основа за идна јавнообвинителска одлука.

Сметајќи дека се исполнети и законските основи, надлежниот обвинител достави Предлог за определување на мерка – Притвор до судијата на предходна постапка во Основниот суд Велес.

Истрагата продолжува.

348 total views, 1 views today