Соопштенија

Основното јавно обвинителство – Велес предложи маерка – Притвор против сторителот на трикратното убиство во Кавадарци

Надлежниот обвинител донесе Наредба за спроведување на истражна постапка против едно лице кое се гони за сторени три кривични дела – Убиство. Во тек е истражна постапка во која се прибираат сите потребни докази и факти во предметот, како основа за идна јавнообвинителска одлука.
Сметајќи дека се исполнети и законските основи, надлежниот обвинител достави Предлог за определување на мерка – Притвор до судијата на предходна постапка во Основниот суд Велес.
Истрагата продолжува.