Соопштенија

Делчевското обвинителство побара парични казни за четири лица

Обвинетите не ги почитувале мерките и одлуките за забрана на движење на населението, па за време на полицискиот час во деновите во викендот без дозвола се движеле. Со тоа, тие во одделни кривично правни настани го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствени прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик.

За  обвинетите, обвинителството со предлозите за издавање казнени налози побара од судот да им изрече парични казни во висина од по 2000 евра во денарска противвредност.​