Соопштенија

Девет лица обвинети за прекршување на полицискиот час во Радовиш

Oсновното јавно обвинителство Радовиш поднесе предлози за издавање казнени налози против девет  лица кои го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик.

Обвинетите не го почитувале полицискиот час, односно донесените одлуки на Владата на Република Северна Македонија за спречување на ширењето на заразната болест предизвикана од коронавирусот.

Обвинителството му предложи на судот на секој од  обвинетите да му изрече парична казна во висина од 100 дневни глоби,