Интервјуа, Соопштенија

Интервју на Јавниот обвинител на Република Северна Македонија Љубомир Јовески за МИА

Свесен сум за перцепцијата во јавноста оти Обвинителството е под влијание на политиката и определени моќници, но цело време се залагам и уверен сум дека обвинителите сами ги носат своите одлуки без надворешни влијанија, изјави Јавниот обвинител на Република Северна Македонија Љубомир Јовески во новогодишното интервју за државната агенција МИА. Во интервјуто, Јовески се осврнува на состојбите во обвинителството и постапките во повеќе предмети од интерес на јавноста. Целосното интервју во видеото подолу.