Интервјуа

Интервју на Јавниот обвинител на РСМ Љупчо Коцевски за ТОП ТЕМА на ТВ Телма

Јавниот обвинител на Република Северна Македонија Љупчо Коцевски, во своето прво телевизиско интервју по стапувањето на функцијата, зборуваше за состојбите во Јавното обвинителство, ефектите од измените на Кривичниот законик врз постапувањето по предметите, како и за конкретни предмети во надлежност на јавните обвинителства. Целосното интервју за емисијата ТОП ТЕМА на Телевизија Телма, во видеото подолу: