Интервјуа, Соопштенија

Јовески за ТВ Канал 5: Тврдам дека новиот Закон за ЈО обезбедува услови за професионално и неселективно обвинителство

Јавниот обвинител на Република Северна Македонија Љубомир Јовески во интервју за телевизијата Канал 5 изјави дека и покрај згаснувањето на СЈО , предметите на ова обвинителство ќе добијат завршница.

Јовески вели дека обвинителите кои постапуваат по предметите од СЈО ги преземаат неопходните дејствија.

Михаела Димовска разговара со државниот јавен обвинител, Јовески.