Интервјуа

Како се спроведува истрагата за трагедијата во Бугарија – Јовески во Дневникот на ТВ Сител

Јавниот обвинител на Република Северна Македонија Љубомир Јовески во гостување во Дневникот на Телевизија Сител ги објасни сите аспекти на соработката со бугарските истражни организ за откривање на причините за тешката сообраќајна несреќа на автопатот „Струма“. Тој се задржа на последните сознанија на истрагата за тешкиот инцидент, како и на дејствијата кои ќе треба да се спроведат во земјава. Повеќе во видеото подолу.