Соопштенија

Обвинение за узурпација на недвижност во Маврови Анови

Основното јавно обвинителство Гостивар поведе постапка и поднесе Обвинителен пртедлог против едно лице за кривично дело – Узурпација на недвижности според член 225 став 2 во врска со став 1 од Кривичниот законик.

Обвинетата 63-годишна жителка на Скопје, на 10 јуни, во селото Маврови Анови, без одобрение започнала да гради градба од левата страна на регионалниот пат во правец кон Дебар. Притоа узурпирала и заградила со метална ограда површина од 100 м2.​