Соопштенија

Обвинети за непостапување според здравствените прописи во Прилеп и во Крушево

Основното јавно обвинителство Прилеп  до Основниот суд Прилеп поднесе предлози  за издавање казнени налози против 11 лица, а до Основниот суд Крушево поднесе предлози за издавање казнени налози против 5 лица, сите за сторено кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик.

Обвинетите во Прилеп или Крушево го прекршиле полицискиот час, па обвинителството за секого од нив во надлежните судови, предложи парична казна од 100 дневни глоби со вредност на една дневна глоба од 20 евра во денарска противвредност.​