Соопштенија

Обвинето едно лице од Куманово за прекршување на полицискиот час

Основното јавно обвинителство Куманово денеска поднесе уште еден предлог за издавање казнен налог против едно лица за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик, со кој на судот му предложи да изрече парична казна во вкупен износ од 1.000 евра во денарска противвредност.

Обвинетиот на 29 март, не ја почитувал Одлуката за забрана и посебен режим на движење на населението, па за време на полицискиот час се движел во околината на градот.