Соопштенија

ОЈО Делчево проверува наводи за изборен поткуп

Основното јавно обвинителство Делчево постапува по примено известување дека на 29.10.2021, во штаб на политичка партија во Македонска Каменица, кандитат за советник дал 1000 денари на лице со избирачко право за да гласа за определена политичка партија.

Јавен обвинител даде насоки и се преземаат дејствија за прибирање докази и податоци.