Соопштенија

Основното јавно обвинителство Тетово нареди спроведување истрага за обид за убиство

Основното јавно обвинителство – Тетово донесе Наредба за спроведување истражна постапка против едно лице поради основано сомнение за сторено кривично дело – Убиство.
Осомничениот со удар со кујнски нож се обидел да го лиши од живот оштетениот, нанесувајќи му убодна рана во пределот на десната страна на вратот. Оштетениот со левата рака успеал да го фати ножот и да му го одземе, по што осомничениот со трчање се оддалечил во непознат правец и не успеал да ја реализира намерата.
Сметајќи дека се исполнети законските основи, надлежниот обвинител поднесе Предлог за определување мерка притвор против осомничениот. Судијата на претходна постапка од Основниот суд во Тетово го прифати предлогот и одреди мерка – Притвор во траење од 30 дена.