Соопштенија

Основното јавно обвинителство Скопје прими кривична пријава од Минстерството за внатрешни работи против едно лице за кривично дело – Производство и дистрибуција на детска порнографија

До Основното јавно обвинителство Скопје од страна на Министерството за внатрешни работи е поднесена кривична пријава против лицето ГВ за кривично дело – Производство и дистрибуција на детска порнографија од член 193 а став 3 во врска со став 2 од Кривичниот Законик.

Надлежниот обвинител ги презема законските активности и мерки постапувајќи по кривичната пријава.