Соопштенија

Основното јавно обвинителство – Скопје достави Предлог за задолжително психијатриско лекување и чување во здравствена установа на мајката од Хиподром

Основното јавно обвинителство – Скопје оформи предмет по поднесената кривична пријава од Министерството за внатрешни работи – СВР Скопје,  во врска со кривично  – правниот настан кога мајката го фрли својот шестгодишен син од четврти кат од зграда во населбата Хиподром.

Надлежниот јавен обвинител од Основното јавно обвинителство – Скопје, согледувајќи ги наодите од психијатриското вештачење на состојбата во која се наоѓала и се наоѓа осомничената, до Основниот суд Скопје 1 – Скопје достави Предлог за определување на мерка – Задолжително психијатриско лекување и чување во здравствена установа од чл.63 од Кривичниот законик.