Соопштенија

Основното јавно обвинителство – Скопје продолжува со истражни дејствија за т.н. „Фабриката за афери“

По барање на Основното јавно обвинителство – Скопје и по издадена наредба од надлежен суд утринава беше извршена координирана акција за наоѓање на нови дополнителни материјални докази во предметот кој во јавноста е познат како „Фабрика за афери“.

Претресот е извршен на повеќе локации во Скопје и околината, при што се пронајдени и одземени: компјутер, хард диск, огнено оружје, материјали и документација. Одземени се и други докази што ќе бидат предмет на натамошна анализа.

Во акцијата спроведена утринава од слобода се лишени 5 лица.