Соопштенија

Основното јавно обвинителство Скопје поведе истрага за нанесување тешка телесна повреда

Надлежен обвинител од Основното јавно обвинителство Скопје донесе Наредба за спроведување истражна постапка против едно лице за кое постои основано сомнение дека сторило кривично дело – Тешка телесна повреда од чл.131 ст.3 од Кривичниот законик.

Осомничениот на 16.12.2018 година го довел во опасност животот на едно оштетено лице, така што по претходна вербална расправија, со нож му нанел тешки телесни повреди во вид на убодна рана во градниот кош, убодна рана во десната надлактица и посекотина на левата дланка.

Со оглед на тоа што постојат околности кои укажуваат на опасност од бегство, страв дека осомничениот ќе ги прикрива трагите на кривичното дело и ќе ја попречува кривичната постапка, како и дека ќе го повтори делото, надлежниот јавен обвинител до судија претходна постапка достави Предлог за определување мерка притвор за осомниченото лице.