Соопштенија

Основното јавно обвинителство – Тетово донесе Наредба за спроведување на истражна постапка против едно лице за сторено кривично дело – Неовластено производство и пуштање во промет наркотични дроги, психотропни супстанции и прекурсори

При претрес во живеалиштето на осомничениот, закупен стан, пронајден е направен систем за производство на наркотична дрога во дрвен шкаф – ормар, со вграден систем за загревање и вентилација. Во внатрешниот дел се пронајдени неколку саксии од наркотичната дрога канабис. Во станот се пронајдени и неколку кеси на семе за расад на наркотичната дрога, како и кесе со наркотична дрога марихуана.

Надлежниот обвинител донесе наредба за спроведување на истрага против осомничениот за сторено кривично дело – Неовластено производство и пуштање во промет наркотични дроги, психотропни супстанции и прекурсори. Сметајќи дека се исполнети законските основи, обвинителот поднесе и Предлог за определување на мерка – Притвор против осомничениот, кој беше прифатен од страна на судијата на предходна постапка во Основниот суд Тетово. Со Решение на судот, на осомничениот му е определена мерка – Притвор во времетраење од 30 дена.