Соопштенија

Основното јавно обвинителство Тетово побара парични казни за осум лица

Заради стореното кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик, за осум обвинети лица, Oсновното јавно обвинителство Тетово поднесе предлози за издавање казнени налози и на судот му предложи да им изрече парични казни во висина од по 100 дневни глоби.​

Обвинетите во одделни кривично правни настани не го почитувале полицискиот час, па без дозвола се движеле пеш или со возила низ Тетово и околината.