Соопштенија

Основното јавно обвинителство Tетово поведе постапка против едно лице за обид за убиство

Основното јавно обвинителство Tетово донесе Наредба за поведување на истражна постапка против едно лице за сторено кривично дело Убиство (во обид).

Имено, на 15 јануари годинава, осомничениот по вербална расправија, при вршење семејно насилство, со умисла се обидел да го лиши од живот неговиот брат. Осомничениот со нож два пати го ранил оштетениот во градниот кош и стомакот, притоа расекувајќи му го желудникот. По нанесената тешка телесна повреда, оштетениот бил пренесен во болница.

Надлежниот обвинител поднесе и Предлог до судијата на предходна постапка од Основниот суд Тетово, за определување на мерка Притвор против осомничениот. Прифаќајќи го предлогот, судијата со решение определи Притвор во времетраење од 30 дена