Соопштенија

Парични казни за двајца тетовчани

Обвинетите го прекршиле полицискиот час, односно не ги почитувале мерките за ограничување на движењето согласно Одлуката на Владата на Република Северна Македонија.

Основното јавно обвинителство Тетово заради стореното кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик, поднесе  предлози за издавање на казнени налози за обвинетите и му предложи на Судот за нив да изрече парични казни во висина од 100 дневни глоби.