Соопштенија

Поведени постапки против деветмина непочитувачи на полицискиот час во Скопје

Основното јавно обвинителство Скопје денеска поднесе 8 предлози за издавање казнени налози против вкупно 9 лица кои  не го почитувале полицискиот час.

Обвинетите, во одделни настани, не ја почитувале Одлуката за забрана и посебен режим за движење на територијата на Република Северна Македонија со што сториле кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија предвидено во член 206 став 1 од Кривичниот законик.

Основното јавно обвинителство Скопје на Основниот кривичен суд Скопје му предложи за сите обвинети да изрече парични казни од по 100 дневни глоби, при што висината на една дневна глоба да биде определена на 20 евра во денарска противвредност.