Настани, Соопштенија

Средба Хајурлахи-Тупанчески

Вишиот јавен обвинител на Вишото јавно обвинителство Скопје Мустафа Хајрулахи денеска оствари протоколарна средба со министерот за правда д-р Никола Тупанчески.

На средбата се разговараше за севкупните состојби во Вишото јавно обвинителство Скопје, како и во основните јавни обвинителства на подрачјето на Вишото јавно обвинителство Скопје.

Хајрулахи и Тупанчевски на средбата договорија соработката да продолжи во насока на подобрување на состојбите во обвинителството.​