Соопштенија

Тетовското обвинителство поведе постапка за 12 лица

Поднесени се предлози за издавање казнени налози за вкупно 12 лица кои Основното јавно обвинителство Тетово ги товари дека го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик.

Обвинетите на 6 и 7 мај 2020 година не ја почитувале Одлуката на Владата на Република Северна Македонија со која се забрани движење на територијата на државата во определени временски периоди. Тие со возило или пеш се движеле низ градот, за што надлежните јавни обвинители на Судот му предложија да им изрече парични казни во висина од по 100 дневни глоби.