Скопското обвинителство побара казни за 20 непочитувачи на здравствените прописи

Скопското обвинителство побара казни за 20 непочитувачи на здравствените прописи

Основното јавно обвинителство Скопје денеска поднесе предлози за издавање казнени налози против вкупно 20 лица за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот зкаоник. За 19 обвинети обвинителството поведе постапка затоа што не ја почитувале Одлуката за забрана и посебен режим на движење на … ПовеќеСкопското обвинителство побара казни за 20 непочитувачи на здравствените прописи

Побарани казни за двајца непочитувачи на здравствените прописи во Охрид

Основното јавно обвинителство Охрид поднесе Предлог за издавање казнен налог против 43-годишен жител на Скопје со престојувалиште во Охрид заради продолжено кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 во врска со член 45 од Кривичниот законик. Обвинетиот на 13 март на граничниот премин Табановце допатувал од … ПовеќеПобарани казни за двајца непочитувачи на здравствените прописи во Охрид

Еден обвинет за убиство и за обид за убиство

Основното јавно обвинителство Скопје поднесе Обвинителен акт против едно лице кое се товари за кривично дело – Убиство од член 123 став 1 како и за кривично дело – Убиство од член 123 став 1 во врска со член 19 (во обид) од Кривичниот законик. Обвинетиот на 02.03.2019 година, на локалниот пат меѓу селата Шишево … ПовеќеЕден обвинет за убиство и за обид за убиство

Поведени постапки за непочитување на здравствените прописи во Скопје

Основното јавно обвинителство Скопје до Основниот кривичен суд Скопје поднесе Предлог за издавање казнен налог против еден обвинет за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетото лице, на 17 март, при влез на граничниот премин Табановце, потпишал изјава дека ќе се самоизолира … ПовеќеПоведени постапки за непочитување на здравствените прописи во Скопје

Побарана условна казна за непостапување по здравствените прописи во Берово

Против две лица Основното јавно обвинителство Берово поднесе Предлог за издавање казнен налог за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите, непочитувајќи ја Одлуката за забрана и посебен режим за движење на територијата на Република Северна Македонија, на 5 април, за време … ПовеќеПобарана условна казна за непостапување по здравствените прописи во Берово

Десетмина обвинети за непочитување на здравствените прописи во Скопје

Основното јавно обвинителство Скопје денеска поднесе шест предлози за издавање казнени налози против вкупно десет лица, обвинети за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите не се придржувале до Одлуката за забрана и посебен режим на движење на територијата на Република Северна … ПовеќеДесетмина обвинети за непочитување на здравствените прописи во Скопје

Побарани казни за 30 прекршители на полицискиот час во Скопје

Основното јавно обвинителство Скопје до Основниот кривичен суд Скопје денеска достави 28 предлози за издавање казнени налози со кои се опфатени вкупно 30 лица, обвинети за кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Сите обвинети не се придржувале до Одлуката за забрана и … ПовеќеПобарани казни за 30 прекршители на полицискиот час во Скопје

Едно лице осомничено за обид за убиство и за напад врз полициски службеници

Основното јавно обвинителство Скопје донесе Наредба за спроведување истражна постапка против едно лице, поради постоење основано сомнение дека тој ги сторил кривичните дела – Убиство од член 123 став 1 во врска со член 19 (во обид) и Напад врз службено лице при вршење работи на безбедноста од член 383 став 2 во врска со … ПовеќеЕдно лице осомничено за обид за убиство и за напад врз полициски службеници

Предлози за казнени налози за 13 прекршители на полицискиот час во Кочани

Седум предлози за издавање казнени налози за вкупно 13 лица поднесе Основното јавно обвинителство Кочани за кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите, во периодот од 23 до 29 март, не ја почитувале Одлуката за забрана и посебен режим за движење на … ПовеќеПредлози за казнени налози за 13 прекршители на полицискиот час во Кочани

Побарани парични казни за непочитување на полицискиот час во Ресен

Основното јавно обвинителство Ресен денеска до Основниот суд Ресен поднесе предлози за издавање казнени налози против четири лица за кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите не ја почитувале Одлуката за забрана и посебен режим за движење на територијата на Република Севeрна … ПовеќеПобарани парични казни за непочитување на полицискиот час во Ресен

Постапки за непочитување на полицискиот час во Велес

Основното јавно обвинителство во Велес во текот на денешниот ден до Основен суд Велес поднесе Предлози за издавање казнен налог против 6 лица за сторено кривично дело од член 206 од Кривичниот законик – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија. Обвинетите постапиле спротивно на Одлуката за дополнување на Одлуката за забрана и посебен режим … ПовеќеПостапки за непочитување на полицискиот час во Велес

Уште 14 предлози за казнени налози заради непочитување на здравствените прописи во Гевгелија

Основното јавно обвинителство Гевгелија поднесе уште 14 предлози за издавање казнени налози со кои се опфатени вкупно 19 лица, обвинети за кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Сите обвинети не се придржувале до Одлуката за забрана и посебен режим на движење на … ПовеќеУште 14 предлози за казнени налози заради непочитување на здравствените прописи во Гевгелија

За тројца прекршители на полицискиот час во Куманово побарани казни

Основното јавно обвинителство Куманово поднесе предлози за издавање казнени налози против три лица за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите на 29 март не ја почитувале Одлуката за забрана и посебен режим на движење на населението во деновите од викендот, па … ПовеќеЗа тројца прекршители на полицискиот час во Куманово побарани казни

Постапка за прекршување на полицискиот час во Охрид

Основното јавно обвинителство Охрид поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно лице заради кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија според  член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетиот се товари дека вечерта на 26 спроти 27 март, за време на полицискиот час, се движел низ Охрид и со тоа … ПовеќеПостапка за прекршување на полицискиот час во Охрид

Побарана казна од 1000 евра за непочитување на полицискиот час во Гевгелија

Основното јавно обвинителство Гевгелија поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно лице за сторено кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетиот, на 26 март во 02:45 часот, за време на полицискиот час бил затекнат со автомобил кај клучката Прдејци. Со ова … ПовеќеПобарана казна од 1000 евра за непочитување на полицискиот час во Гевгелија

Вкупно 45 лица обвинети заради непочитување на здравствените прописи во Скопје

Основното јавно обвинителство Скопје до Основниот кривичен суд Скопје достави 39 предлози за издавање казнени налози со кои се опфатени вкупно 45 лица, обвинети за кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Еден од обвинетите не ја почитувал Наредбата за задолжителна самоизолација во … ПовеќеВкупно 45 лица обвинети заради непочитување на здравствените прописи во Скопје

Казнени налози за две лица од Прилеп

Основното јавно обвинителство Прилеп поднесе предлози за издавање казнени налози против две лица за сторено кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Првиот обвинет на 17 март пристигнал од Република Србија,  земја со среден ризик за ширење на заразната болест COVID-19. При влез … ПовеќеКазнени налози за две лица од Прилеп

Постапки за прекршување на полицискиот час против вкупно 43 лица во Скопје

Во текот на денешниот ден, Основното јавно обвинителство Скопје поднесе 38 предлози за издавање казнени налози против вкупно 43 лица за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Сите обвинети во различни периоди и на различни локации во Скопје биле затекнати додека не … ПовеќеПостапки за прекршување на полицискиот час против вкупно 43 лица во Скопје

Предложена казна за прекршување на полицискиот час во Штип

Основното јавно обвинителство Штип поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно лице на возраст од 32 години, жител на селото Уларци, заради кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетиот на 23 март, непочитувајќи ја Одлуката за забрана и посебен режим на … ПовеќеПредложена казна за прекршување на полицискиот час во Штип

Побарани казни за уште тројца прекршители на полицискиот час во Скопје

Предлог за издавање казнен налог против уште три лица поднесе Основното јавно обвинителство Скопје вчера попладне. Обвинетите се товарат за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. На 24 и 25 март на различни локации во Скопје тие биле затекнати во непочитување на Одлуката … ПовеќеПобарани казни за уште тројца прекршители на полицискиот час во Скопје