Интервјуа

Интервју на државниот јавен обвинител Коцевски за „360 степени“ на МРТ1

Јавниот обвинител на Република Северна Македонија Љупчо Коцевски гостуваше во новото издание на „360 степени“ на МРТ 1 и одговараше на прашањата за неколку актуелни случаи на кои работи Јавното обвинителството, за генералните состојби во и околу институцијата, како и за критиките за тоа дека е подложно на партиски и бизнис-влијанија и дека недоволно се ангажира во борбата против корупцијата. Целосното интервју во видеото подолу.