Интервјуа

Интервју на државниот јавен обвинител Љубомир Јовески за „360 степени“

Како автобусот на „Беса транс“ ја минувал државната граница без лиценца, како бил регистиран, како била оранизирана самата компанијата – ова се само дел од работите кои во моментов ги истражува Јавното обвинителство на РСМ, вели јавниот обвинител на РСМ, Љубомир Јовески, во интервју за „360 степени“. Дел од овие постапки се вршат во контекст на предистражната постапка која ја води бугарското јавно обвинителство, но тоа не значи дека нема да биде отворена постапка и во земјава. Повеќе во видеото подолу.