Интервјуа

Интервју на Јавниот обвинител на Република Северна Македонија Јовески за бугарскиот канал БТВ

Тезата дека автобусот на „Беса транс“ пренесувал туби со гориво засега е шпекулација и во овој момент не може да се потврди, но конечните одговори треба да ги даде истрагата на бугарското обвинителство, изјави Јавниот обвинител на Република Северна Македонија Љубомир Јовески во онлајн гостувањето на утринската информативна програма „Тази сутрин“ на бугарскиот канал БТВ.

Тој ја нагласи тесната соработка меѓу македонското и бугарското обвинителство за утврдување на причините за катастрофата, а деталите од гостувањето на следниот ЛИНК.