Соопштенија

Извештајот за падот на Кингерот е доставен до Јавното обвинителство

Меѓународниот стручен тим денеска го достави Извештајот за авионската несреќа во која по падот на владиниот Кингер животот го загуби претседателот на Република Македонија и осум членови на екипажот.
Јавното обвинителство на Република Македонија го достави Извештајот до надлежното обвинителство на натамошно разгледување и анализа, по што ќе излезе со информации за евентуално натамошно постапување.