Соопштенија

Јавниот обвинител на Република Македонија г. Марко Зврлевски ја пречека романската обвинителка Лаура Кодрута Ковеси

Јавниот обвинител на Република Македонија г. Марко Зврлевски денеска беше домаќин на Лаура Кодрута Ковеси – главна обвинителка во Националниот директорат за антикорупција во Република Романија.

20150103_161311
Целта на посетата беше запознавање на обвинителите и размена на искуства.

На средбата стана збор за организациска поставеност на обвинителствата при што беа утврдени сличности во истата. Имено, местоположбата што ја има Националниот директорат за антикорупција во системот на Република Романија соодветствува со организациската поставеност на Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција во нашата земја.

20150103_161348

На посетата романската обвинителка беше придружувана од директорот на Македонскиот центар за меѓународна соработка Александар Кржаловски.