Соопштенија

Наредена обдукција на телото на жена пронајдена почината во куќа во Прилеп

По пријава на соседите на сега почината, дека се шири неподнослива реа од куќа во нивна близина, надлежен јавен обвинител од Основното јавно обвинителство – Прилеп заедно со екипа од Министерството за внатрешни работи изврши увид. При увидот пронајден е женски труп во поодмината фаза на распаѓање. 49 годишната прилепчанка која во куќата живеела заедно со нејзиниот брат, според првичниот увид била подолго време почината.

По наредба на надлежниот јавен обвинител од Основното јавно обвинителство – Прилеп телото е предадено на обдукција. Обвинителството ги презема сите неопходни дејства за расветлување на причините за смртта и зошто настанот не е навремено пријавен. Јавниот обвинител го сослуша братот на починатата.

Истрагата продолжува во насока на утврдување на фактите.