Двајца жители на Крива Паланка обвинети за непочитување на полицискиот час

Двајца жители на Крива Паланка обвинети за непочитување на полицискиот час

Надлежен јавен обвинител до Основниот суд Крива Паланка поднесе предлози за издавање казнени налози против две лица, обвинети за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. На 11 април, обвинетите постапиле спротивно на Одлуката за забрана и посебен режим за движење на територијата … Повеќе