Соопштенија

Основното јавно обвинителство – Гостивар предложи краткотраен притвор против едно лице осомничено за полов напад врз малолетник кој не наполнил 14 години

Делото го пријавил вујкото на малолетното девојче во Центарот за социјални работи, по што веднаш е започната истрагата од страна на надлежните органи. Поднесена e и кривична пријава од ПС – Дебар, против едно лице кое е осомничено дека сторило кривично дело – Полов напад врз дете кое не наполнило 14 години. Основното јавно обвинителство – Гостивар ги започна потребните активности за да се утврдат доказите и фактите во предметот.

Осомничениот е лишен од слобода и е извршен разговор во присуство на бранител.

Сметајќи дека се исполнети законските основи, надлежниот јавен обвинител предложи Краткотраен притвор за осомничениот до судијата на предходна постапка од Основниот суд – Гостивар.

Во основното јавно обвинителство продолжуваат истражните дејствија.