Соопштенија

Основното јавно обвинителство – Гостивар донесе Наредба за спроведување на истражна постапка против осомниченото лице од Дебар

Во врска со кривичната пријава од ПС – Дебар и одредување на мерка – Краткотраен притвор, за што Јавното обвинителство на Република Македонија информираше вчера, надлежниот јавен обвинител од Основното јавно обвинителство – Гостивар денес, донесе Наредба за спроведување на истражна постапка против осомниченото лице од Дебар, поради основано сомнение дека сторило кривично дело – Полов напад врз дете кое не наполнило 14 години од чл.188 ст.1 од Кривичниот законик.

Постои основано сомнение дека осомничениот на неутврден датум, овој месец, по запознавање и создавање на љубовна врска со 12 годишната оштетена, во повеќе наврати извршил полово дејствие врз неа.